Emeliina Papinniemi – Matkalla mestariksi

Konditoria-taitajasta kohti mestaria

Konditoria-taitajasta kohti mestaria | Opetin.fi

Nuorten kädentaitajien ja ammattiosaajien SM-kilpailu Taitaja2017 keräsi Helsingin Messukeskukseen lähes 100 000 kävijää kaksi viikkoa sitten. Kilpailu on ammattien esittelyareena ja kunnianosoitus suomalaiselle ammatilliselle koulutukselle. Ennen kaikkea se on haaste ja menestystarinan alku monelle asiansa osaavalle amislaiselle. Tätä se oli myös nuorelle kondiittori-leipuri Emeliina Papinniemelle.

Lue koko artikkeli täältä.

Emeliina on mukana Taitaja2017-kilpailuissa Helsingissä

Vuoden 2015 Taitajien Taitaja Emeliina Papinniemi on paikalla Taitaja 2017 -kilpailuissa. Hän valmentautuu kondiittoriosastolla kohti Abu Dhabin World Skills -maailmanmestaruuskilpailuja yhdessä venäläisen kilpatoverin kanssa.

Saimaan ammattiopisto Samposta Taitaja-finaaliin kilpailemaan lähtee lappeenrantalainen Tuomas Kettunen (18), joka kilpailee elektroniikkalajissa. Hänen valmentajansa on lehtori Olavi Vaarala, ja huoltaja on lehtori Erkki Ahonen.

Lisäksi näytöslajina olevaan infrarakentamiseen osallistuu maarakennusalaa opiskeleva taipalsaarelainen Simo Uski (18), jonka valmentajana toimii lehtori Jyrki Eskola.

Taitaja 2017 -kilpailu on Helsingissä 15. – 18.5.2017.

Taitaja-kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Sen tavoitteena on mm. tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta sekä edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä.